המשמעויות של שטח, גובה ונפח
בשנים האחרונות ניכרת מגמה של מעבר לקוחות תעשיה המתמחים באחסנה והפצה, ממחסנים לוגיסטיים ומבני תעשיה ותיקים וישנים שהיו בגבהים של עד 5-6 מטר למבנים חדשים, מודרניים ומתקדמים בגבהים של 8 מטר ומעלה ולעיתים גם עד גובה של מעל 20 מטר !!!
מטרת השוכרים ומשתמשי הקצה היום בעולם המחסנים והתעשיה הינה למקסם את כמות המשטחים והסחורה אותה ניתן לאחסן באותו מחסן ועל אותו שטח רצפה.
בעבר, המדד המרכזי לבחינת גודלו של המחסן הלוגיסטי היה שטח הרצפה של המחסן. כיום מבצעים לקוחות התעשיה גם חישוב של נפח המחסן ומהי קיבולת המידוף ויכולת אחסנת המשטחים אותה ניתן לאחסן ולתפעל במחסן.
להיבט המדידה וחישוב הנפח של המחסן יש השפעה ניכרת גם בהיבט של הוזלת עלויות האחסנה לחברה התעשייתית.
לדוגמא:
אותה סחורה שאוחסנה בעבר במחסן של 3000 מ"ר בגובה תקרה של 5 מטר בלבד, יכולה להיות מאוחסנת כיום במחסן של 1500 מ"ר שטח רצפה בלבד כאשר גובה התקרה הינו כפול והוא 10 מטר גובה.
הנפח עדיין נותר אותו נפח פחות או יותר.
ואנו מעריכים שהפער במחיר השכירות למ"ר בין 2 המחסנים שהוצגו בדוגמא זו, בהנחה שהם ממוקמים באותו פארק תעשיה, לא יהיה משמעותי.
יחד עם זאת, קיימים כמובן את המקרים ההפוכים בהם החברה העסקית, מלכתחילה נדרשת למחסן לוגיסטי או מבנה תעשיה עם תקרה שאינה גבוהה במיוחד.
זה רלבנטי במיוחד למפעלי ייצור או מפעלי תעשיה בהם אלמנט גובה התקרה אינו קריטי. נהפוך הוא,
עלויות ההפעלה לנפח כה גדול שאינו מנוצל כראוי גוררות עלויות כבדות ומיותרות של חשמל, תאורה, מיזוג ועוד..
בשורה התחתונה,
התאמת המחסן הלוגיסטי ומבנה התעשיה המתאימים לכל לקוח ולקוח בתעשיה הינה מלאכת מחשבת שאמורה להיות מבוצעת על ידי מקצוענים המבינים היטב את צרכי לקוחות התעשיה.
אנו בלוגיסטיק פרו מתמחים בהתאמת מחסנים לוגיסטיים ומבני תעשיה להשכרה ללקוחות הלוגיסטיקה והתעשיה בישראל.
אנו נחשבים כיום למרכז הישראלי להשכרת מבני לוגיסטיקה ותעשיה.
אנו בלוגיסטיק פרו, מאבחנים יחד עם לקוח התעשיה את צרכיו המדויקים ומציעים לו נכסים להשכרה התואמים בצורה המקסימלית את הפעילות העסקית שלו באופן שבו הלקוח יכול למקסם את הפעילות התפעולית העסקית שלו, תוך צמצום עלויות וניצול פונקציונלי וחכם של שטח המושכר ככל שניתן.